EK TOUWTREKKEN 2013 – BELFAST2017-09-19T08:33:34+00:00

Project Description

Samenvatting van EK Belfast 2015

 

Dag 4 – 640kg klasse

Gelijk maar naar het touwtrekken want daarvoor zijn we hier. Deze dag had alles in zich wat betreft touwtrekken. Als we hadden geweten dat het zo zou lopen hadden we er gelijk voor getekend. Want de loting hadden we zeker niet mee als we de namen van de teams bekeken. Er waren op papier zeker 4 top ploegen in onze klasse aanwezig die een goeie kans maakte. O.a. Vios Bizon, Lakehill, Boley. Dus we wisten gelijk dat we vol aan de bak konden.

Wat ook gewoon niet anders kan op een EK.

Vios Bizon

Niet normaal! Wat een hakkie takkie potje was dit.. De eerste trekken hadden we de start goed maar daarna werden we er gelijk af getrokken en zonder enige inspraak te hebben.

Dus valleitrekkers ja we zijn wakker! Na deze pot zakte de moed en de stemming gelijk tot in de schoenen. Maar gewoon hoofden weer omhoog en ons klaar maken voor de volgende partij.

Luthern

Deze ploeg waren we al eerder tegen gekomen in de 680kg klasse, dus heel hard starten en de druk blijven opvoeren. ongelooflijk zoals deze trek ineens liep we hadden de smaak weer goed te pakken en konden na een paar seconden al voelen dat we genoeg spanning op het touw hadden om Luthern in een moeilijk positie te krijgen. We winnen deze beide trekken dan ook omdat ze gewoon geen antwoord hadden op de kracht.

Lake Hill

Dit is een top-ploeg en was ook zeer sterk in de 680kg klasse, we starten en vallen eigenlijk gelijk achterover. De spanning was te hoog gegrepen voor Lake Hill en we liepen gelijk naar achter. 2de trek lieten ze ons gewoon gaan en wij konden als een treintje naar achter lopen.

Dus al met al een zeer makkelijke trekbeurt.

Boley

Met deze ploeg hadden we nog een appeltje te schillen! In assen hadden zij de 3e plaat bemachtig welke wij eigenlijk graag gewild hadden. We weten dat dit een ploeg is welke heel lang kan staan en je zal dan ook gewoon de druk op het touw zo hoog moeten hebben dat de ploeg gelijk in de problemen komt. Als je deze druk tenminste kunt uitoefenen. En dat lukte! Boley had gewoon geen antwoord op onze kracht het was nog wel een paar keer roeien maar dit koste ons niet veel. En we hadden ook deze partij gewonnen. De sfeer was weer super in het team en we zagen de kans groot dat we de poule toch konden doorkomen als 2e.

Ozoli

Een team met veel pk’s dus tegen deze jongens willen je niet gaan roeien. Maar juist met zoveel mogelijk power hun kracht laten verspillen. Maar we hadden zoveel power waardoor we gelijk naar achter konden gaan lopen en de winst pakken.

SDK

We hadden ze al enige tijd in de gaten gehouden en zagen dat veel ploegen moeite hadden met hun spanning. Wij probeerden ze de eerste minuut vast te houden en dan door een fout in hun inspanning hem over te nemen. Dit pakte goed uit en de eerste trekbeurt hadden we gewonnen. De 2de koste iets meer moeite maar hadden we vrij snel de overhand en konden we de partij winnen. Nu geen punten meer verliezen en ook de laatste partij zien te winnen.

Ayrshyre

We hebben Dick vroegtijdig gewisseld met Karlo zodat hij ook warm kan trekken voor een zwaardere tegenstander. Deze wedstrijd was vrij snel gewonnen.

Holland TOWC

Deze ploeg moesten we gewoon winnen ze stond er wat betreft punten niet goed voor. En deze ploeg kwam gewoon te kort. Dus een leuke touwtrek pot omdat je als team gewoon over hebt.

Kwart Finales – Ebersecken

Omdat we 2de in de poule achter Vios Bizon waren geëindigd kregen we uit de andere poule de winnaar. Nu hadden wij het geluk om Ebersecken te treffen die al 2 jaar achtereen volgend wereld kampioen in de 640kg klasse is. Dus het leek een onbegonnen zaak, maar met volle moed en zonder iets te verliezen te hebben deze partij aangegaan.

1e trekbeurt

Wat een enorme spanning zetten ze op het touw, het touw sneed gewoon in onze handen.

We hebben de start wel maar direct erna worden wij in een moeilijke positie gebracht. Met onze handen bij onze voeten was het al een verloren trekbeurt.

2e trekbeurt

We starten 2x zo hard als de eerste trekbeurt en kunnen de spanning nu beter houden.
Maar na ong. 2minuten werden we gewoon weer in elkaar gedrukt. Nu maar eens proberen om te gaan roeien, wat ons ongeveer 15cm opleverde. Direct erna werden we weer in elkaar gedrukt. Dit team was toch echt wel een topploeg en voor ons een maatje te groot. We kunnen de partij toch nog tot 3minuten volhouden maar moeten dan toch toegeven.
Al met al zijn we tot de kwartfinales gekomen en hebben een goed gevoel over gehouden.
We kijken terug op een leuk en koud tournooi in het bewolkte Ierland.

Hieronder staan de filmpjes van onze trekbeurten:

 

Dag 3 – De 680kg klasse

Vanmorgen na het ontbijt richting het veld gelopen om ons voor te bereiden op de 680kg klasse. Het is vanmorgen vrij koud en er staat een stevige wind. Dus een goede warming-up is niet overbodig. Samen met Gelders Woude delen we een vak van de grote tent om ons te kunnen omkleden.
We horen via de speakers de Poule indeling omgeroepen worden. en weten dat er hard getrokken moet worden om de poule uit te komen vooral Heure en Felton Eccles zijn 2 zware ploegen. Maar we mogen niet klagen als de we andere poules horen.

Heure

Als eerste troffen we Heure, de eerste trek gaat met veel rukken en stoten achteruit maar heeft ons gelijk veel energie gekost. Dit komt ook omdat we niet voldoende druk konden uitoefenen omdat de lijn niet goed stond.  De 2de trek zijn we nog aan het bijkomen van de eerste en hebben niet de energie om deze te winnen. Iedereen trekt nu al voor zichzelf en we gaan vrij snel naar voren dus 1-1.

GMB

Daarna troffen we GMB een ploeg met veel power. We kunnen ze wel enige tijd vast houden maar moeten toegeven dat zij sterker zijn en verliezen daarom ook beide trekken. Maar het blijft knagen aan ons dat de lijn niet klopt en we niet als team kunnen trekken.

vanDakker

Deze ploeg heeft minder spanning dan de vorige 2 en hier kunnen wij dan ook vrij snel mee weglopen. Echter vallen we nog te veel en dit kost te veel energie, we besluiten dan ook om te gaan wisselen om nog een kans te maken om de poule uit te komen. Dick van de Lagemaat wordt gewisseld door Karlo Willemsen en we kunnen hierdoor hopelijk een beter lijn in het team krijgen.

Holland TOWC

De eerste trek is er 1 uit het boekje, de lijn klopt we kunnen inveren als de tegenpartij een ruk probeert uit te halen. We hebben weer meer spanning en alles loopt ineens. Dit is niet te verwijten aan Dick maar doordat we Karlo in het midden hebben kunnen zetten klopt de lijn weer wat iedereen heel veel kracht scheelt. De  2de trek begint de tegenpartij voluit omdat ze door hebben dat ze ons niet meekrijgen door lang te wachten. Wij kunnen deze aanval tegenhouden en daarna de spanning opvoeren om de tegenpartij mee te krijgen.

Luthern

Voor ons vrij onbekende ploeg dus gewoon een kwestie van hard starten en zien waar het schip strand. Maar al gauw blijkt dat deze ploeg niet de sterkte is en en we ze direct na de start over de kop kunnen trekken. In deze positie hebben we ze even gehouden en daarna de spanning rustig opgevoerd. Weer een gewonnen partij en we beginnen weer een stukje zelfvertrouwen te krijgen.

Felton Eccles

Een zware partij dat wisten we al omdat we ook hebben gezien dat Heure hier niet veel tegen konden. We hebben stonden ook gelijk na de start voorover en hebben niet veel in de brengen de eerst trek. Een paar keer proberen terug te lieren was niet voldoende en we verliezen deze trek, nu wisten we al dat we de poule niet uit kwamen omdat we te weinig punten hadden. Maar we moesten nog een trek dus gewoon volgas touwtrekken!

Felton Eccles wilde niet afwachten en gingen gelijk vol in de aanval. Hierdoor moesten wij direct in de verdediging, maar omdat de baan iets beter was en we onze voeten goed vast konden zetten kunnen we ze toch nog houden. Daarna begon het festijn van rukken en stoten om toch nog een gelijkspel ervan te kunnen maken. Maar na 3minuten raakten wij en Felton Eccles toch vrij uitgeput en omdat we in de beginfase vrij veel energie verspilt hadden was deze pot uiteindelijk verloren.

Op naar morgen.

We hebben nu gezien en geproefd van het EK Ierland we weten dat we morgen vol aan de bak kunnen.

 

 

 

Dag 2 – Het wegen en rustdag

Het is 6:00u we hebben gisteravond een klein hapje gegeten maar weten dat we nog 3,7 kilo te zwaar zijn voor de 640kg. Dus het wordt dik aankleden en hardlopen richting het wegen wat ongeveer 3km van het hotel is (10 minuten hardlopen). Na ongeveer 500 meter kwam Wilco er achter dat zijn passpoort nog in de hotel kamer lag. Na 575 meter kwam Aris er achter dat zijn paspoort ook nog in de hotel kamer lag. Dus onze roedel werd snel uitgedund van 10 naar 8 touwtrekkers. Met de groep van 8 touwtrekkers kwamen we na 10 minuten aan bij de weging, nog even een paar minuten zweten en dan weer proefwegen. De meeste waren toen ongeveer 300 gram kwijt. Wat genoeg was om te kunnen wegen voor de EK.

Maar nog even terug op die 2 man die de paspoorten waren vergeten. Wij waren na ongeveer 1 uur en 15 minuten klaar met het wegen en klaar om te gaan eten. Toen kwamen Aris en Wilco precies aan bij de weging. Zeiknat van het zweet ze waren de weg kwijt geraakt (wat bijna niet mogelijk was). En hierdoor half Belfast gezien. Het voordeel was wel dat ze hierdoor ieder bijna 1 kilo kwijt waren.

 

Nu iedereen gewogen is was het tijd om terug te gaan naar het hotel om onze kwijtgeraakte kilo’s terug te gaan vinden. En de rest van de dag mag iedereen doen en laten waar hij zin in heeft. Maar de meeste gingen toch wel even liggen met zo’n volle buik.

Vanavond hebben we een bespreking om 20:30 van de TWIF voorafgaand aan het tournooi.

 

Hier nog een paar foto’s van de weging, de stad Belfast en ons eerste ontbijt.

Dag 1 – de Reis naar Ierland

Vertrek

Vanmorgen met 11 touwtrekkers verzameld op Schiphol voor de vlucht richting Belfast.
Het inchecken verliep zonder problemen, maar zodra we bij de douane waren werd de eerste les al geleerd. In je handbagage mag je geen vloeistoffen van meer dan 150ml bij je hebben. Aangezien iemand zijn toilet tas met Shampoo, Gel etc. meenam in de handbagage werd daarvan de helft van de inhoud in de prullenbak gegooid. Maar voor de rest kwamen we zonder kleerscheuren aan bij het vliegtuig. En zijn we begonnen aan de overtocht naar Ierland.

 

Aankomst

Toen we landen op het vliegveld werden we gelijk verrast door het weer. Wat een regenbui!! Het was een sprintje vanuit het vliegtuig naar de terminal waar je droog kon staan.

 

We werden door een busje opgehaald vanaf het vliegveld en naar ons hotel gebracht de Holiday Inn Express. Gelijk kregen we een indruk van de stad Belfast want het hotel is gelegen in het centrum van de stad.
Omdat onze kamers nog niet gereed waren hebben we eerste een wandeling gemaakt door de stad om te kijken of we wat Engelse ponden konden vinden. Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel om onze kamers te betreden. Welke keurig zijn hier kunnen wij als sportmannen wel tot rust komen.
We gaan zo direct naar het veld waar we ook gelijk een  ‘klein’ hapje kunnen eten.

Hier zullen we ook een paar foto’s van maken en deze op de website plaatsen.

Meekijken via Internet

LiveStream Ierland Link

Alle Trainingen (86 video’s als je tijd te veel hebt 🙂

Thuisblijvers

Dinsdag 1 september 2015
Easyjet vluchtnummer 6672
12:30 uur

Terugvlucht

Maandag 7 september
Easyjet vluchtnummer 6671
12:05 uur aankomst Nederland

Hotel
Holiday Inn Express
106 University Street
Belfast, BT7 1HP
United Kingdom
Tel: +44 (0) 28 9031 1909

Let op! In Ierland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
De Stopcontacten zijn anders in Ierland, denk aan een reisstekker.